Blogg

Blogg

Studenten

AllmäntPosted by Johan Sarwe Tue, June 11, 2013 13:14:59
Nu sitter jag hemma hos föräldrarna i Skåne och skriver. För knappt en vecka sen sprang jag ut från Platengymnasiet för sista gången som elev. Det var med blandade känslor som jag sa hejdå till klasskompisar och andra vänner. Motalatiden kommer jag sent att glömma, men samtidigt är jag redo att utforska ny mark. Och självklart kommer jag träffa gamla kompisarna igen, bara inte lika ofta. Självfallet kommer även ny band knytas med nya bekantskaper.

I helgen var tanken att säsongens andra triathlontävling skulle gå av stapeln, men icke. Jag vaknade med en konstig men bekant känsla i halsen. Så det blev ingen Sövde triathlon för min del, dock fick jag stå bredvid och heja på som funktionär. Halsen har inte varit på topp nu på ett tag. Jag drog på mig en förkylning för två veckor sen och en stundentvecka på det med sena kvällar gjorde inte saker bättre... Runt studentdagen kände jag mig frisk och körde några lätta pass, men det slog tillbaka. Jag hoppas på att några lugna dagar ska ha gjort susen och jag börjar träning i morgon igen!

Igår tittade jag i min kalender och insåg att varje helg fram till den tänkta studiestarten i Linköping är uppbokad med antingen tävlingar eller andra aktiviteter. Jag ska försöka hålla er uppdaterade med vad som händer. En sak är säker, det blir en sommar med mycket logistik och många timmar i bilen!

/JS

Våren

AllmäntPosted by Johan Sarwe Mon, May 27, 2013 22:45:20
Nu är jag klar med allt i skolan och min gymnasietid börjar lida mot sitt slut. Det är med blandade känslor so jag kommer lämna Motala. Jag har haft de hittills bästa fyra åren i mitt liv här i Motala, men samtidigt är det dags att utforska något nytt. Även om flytten som det ser ut nu blir mer är cirka fyra mil (till Linköping) kommer den troligtvis medföra många välbehövliga förändringar. Nytt boende, ny skola, nya träningskompisar och ny träningsmiljö är bara några av dessa som kommer med att börja plugga på ny ort. Allt av detta har verkligen varit på topp under mina år i Motala, men att få en "nystart" är något som kommer lägligt för min del.

Nog om studenten och nya äventyr. Det kommer mer om detta senare, nu när jag inte har något skola att skylla på för att inte blogga... Nu ska jag berätta lite om vad som hänt sen sist.

Senaste blogginlägget handlade om läger på Fuerteventura. Jag har varit där ytterligare två gånger under våren. En gång med några elever från triathlongymnasiet och norska junior- och ungdomslandslaget. Ett riktigt roligt läger där jag knöt kontakter inför framtiden och genomförde massor av träning med hög kvalité. Detta lägret blev möjligt för min del med ett stipendium från Färs & Frosta Sparbanksstiftelse, tack så mycket! Andra gången var också med ett landslag, men denna gången det svenska. Även här blev många högkvalitativa pass och mycket trevligt sällskap.

Efter en vår med tre träningsläger och helt okej träning på hemmaplan var det i söndags dags för tävlingspremiär i Hallstahammar. Precis som det har varit de senaste tre åren. Alla år har bjudit på olika väder och vattentemperatur, och i år hamnade det i mitten. Cirka 20 grader i luften och 16 i vattnet var det en ganska behagligt att tävla ur ett väderperspektiv. Den inledande delen av tävlingen, simning och cykel gick bra. En något seg start på simningen vägdes upp av en stark andra halva av simningen. Upp ur vattnet blev det en fartfylld cykling där bra samarbete ledde till att jag gick av cykeln först av alla och i topp ut på löpningen. Nu var det inte riktigt lika roligt längre. Löpningen var tung och lite kraftlös. Trots detta höll jag ihop det ganska bra och slutade på en femteplats. Jag är nöjd med tävlingen med tanke på att det var säsongens första. Det finns saker att jobba på, vilket bådar gott inför resten av säsongen.

Så, det var en liten sammanfattning av det viktigaste under våren. Hoppas det roade någon!

/JS

Hostmedicin är bra!

AllmäntPosted by Johan Sarwe Tue, December 11, 2012 21:05:43
Oj, Nu är det över en månad sen det senaste inlägget. Sorgligt nog har jag varit sjuk mer än halva den tiden, närmare bestämt två och en halv vecka. Jag lyckades dra på mig något riktigt segt virus. Efter en dryg vecka gick jag till läkaren och fick hostmedicin utskriven som verkligen gjorde susen. Utan den jobbiga hostan kunde jag sova på nätterna och därigenom fick kroppen vila mer, vilket man i sin tur blir frisk av! Jag får skylla min bloggtorka på att det inte funnits någon inspiration till inlägg när jag varit sjuk.

Nu har jag i alla fall tränat i två dagar och har en härlig träningsvärk i benen, ja i resen av kroppen också för den delen. Men det är den i benen som är mest påtaglig. Jag håller mig på soffan då jag känner mig som min 89-åriga morfar när jag ska resa mig upp. Träningsvärk är något som man inte behöver vara rädd för som går över efter några dagar, så det är bara att köra på.

Lite om framtiden då. Snart är min näst sista termin på triathlongymnasiet till ända och det är dags för jullov. Jullovet brukar precis som alla andra lov vara över på ett ögonblick. Efter lovet åker jag på en veckas träningsläger på Fuerteventura. Det kommer bli underbart att komma från snön och kylan, och samtidigt få en vecka med riktigt bra träning. Sen är det tillbaka till verkligheten med svenskt väder och stenhårt plugg ända fram till studenten. Nej, riktigt så tråkigt är det inte. På vägen dit kommer två träningsläger till och en massa annat smått och gott.

Over and out!

/JFS

Uppstart och tidningsartikel

AllmäntPosted by Johan Sarwe Sat, November 03, 2012 22:37:50
I det senaste inlägget avslutade jag en säsong, och i detta inlägget tänkte jag påbörja en ny (i alla fall i cyber space). Efter en något längre bloggtorka än vad min vila har varit förklarar jag säsongen 12/13 startad här på bloggen. Träningen drog igång för knappt en vecka sen. Känslan under alla pass hittills har varit katastrofal, men jag ser en lite utveckling från pass till pass och det är det som får mig att orka fortsätta träna. Utan en bättre känsla än jag hade under de inledande passen hade knappt orkat fortsätta. Det kändes mer som jag hade haft ett uppehåll på sex månader än tre veckor. Utan någon som helst fart rusade pulsen och kroppen gjorde ont. Nu har jag i alla fall kommit till en nivå där det känns hyfsat bekvämt att ta mig framåt, men kom då ihåg att det endast är lugn fart vi pratar om. Jag vågar inte ens tänka på hur det kommer kännas på först fartpasset när det är dags, men den dagen den sorgen.

Uppstartsveckan som även är höstlov har spenderat på hemmaplan hos föräldrarna i Skåne. Bland annat har jag blivit intervjuad av ett par tidningar. Här kan ni läsa resultatet av den ena: http://www.sydsvenskan.se/sport/pa-vag-mot-en-plats-i-os/. När den andra artikeln kommer länkar jag den givetvis här på bloggen! För övrigt har veckan varit en lugn i historia, precis som ett lov ska vara (förutsatt att man inte tränar hårt såklart). Jag kan konstatera att man inte uppskattar ett lov på samma sätt när man har fem lektioner i veckan som när man läste nästintill fullt schema, men jag antar att det ska vara så när man läser gymnasiet på fyra år...

Over and out!

/JS

Sista året!

AllmäntPosted by Johan Sarwe Sun, August 19, 2012 10:17:30
Nu har åter satt min fot där jag verkligen känner mig som hemma, i min lägenhet i Motala. Inte för att jag inte trivs hemma hos föräldrarna eller så, men det är trots allt här jag sover flest nätter på ett år och det ger en viss känsla. Fösta natten i MIN säng kändes alldeles underbar, även om jag har en identisk säng hos mina föräldrar är det något speciellt med "Motalasängen".

På tisdag börjar mitt fjärde och sista år här på Triathlongymnasiet. Som man alltid säger, tiden har gått fort! Det känns som det var igår jag var på Ikea och köpte bland annat "Motalasängen". När jag började hade jag inga direkta förväntningar på tiden i Motala, men nu när jag påbörjar sista kvarten har allt varit klart över förväntan. Nu börjar jag istället oroa mig för vad som ska hända när jag om ungefär ett år har tagit studenten och lämnar Motala. Jag är väldigt tacksam för att jag har ett tag på mig att bestämma vad jag vill göra med mitt liv. Vilken nivå kommer jag lägga min triathlonsatsning på? Vad ska jag utbilda mig till? Hur ska jag klara av det ekonomiska? Frågorna är många, men jag har många långa simpass framför mig där jag kan fundera på bra svar. Inget rensar huvudet så bra som ett simpass!

Framför allt ska jag njuta av mitt sista år. Jag tror man kommer inse hur riktigt bra vi har det här på triathlongymnsiet när man kommer ut i det "riktiga" livet. Det gäller att ta vara på de fyra åren och jag ska verkligen få ut max av mitt sista!

/JS

Arvika, nästa!

AllmäntPosted by Johan Sarwe Thu, July 19, 2012 22:57:42
Allt är förhoppningsvis packat och i morgon bitti rullar bilen mot Arvika där SM på olympisk distans äger rum på söndag. De senaste dagarna har spenderats med att ladda inför tävlingen, både med träning och mentalt. Träningspassen har varit av det kortare slaget, några lugna och andra hårda. Det känns som den träningen verkligen gjort susen och formen är på väg åt rätt håll, kroppen blir lättare för varje dag. På söndag kommer det vara på topp! Mentalt har jag laddat genom att vara med en kompis och hans familj i deras sommarstuga några dagar. Där har jag bara kunnat koppla av och umgås, men självklart hängde träningen med dit och jag fick ett par riktigt bra pass genomförda.

Nu blir det en macka och sen sängen. Mat och sömn kommer garanterat vara avgörande under tävlingen!

/Sarwe

Plötsligt händer det!

AllmäntPosted by Johan Sarwe Fri, May 25, 2012 22:25:16
Nu ni... plötsligt händer det! Jag kände att det var dags att uppdatera bloggen igen. Ska jag vara ärlig så har jag inte haft någon lust alls att blogga under senaste tiden. Det har varit för mycket med allt helt enkelt. Förkylningen jag drog på mig blev långvarig och jag kom inte igång med träningen som planerat, sen lägger vi till en massa skolarbete på det, förberedelser inför stundentbal och sen ska man helst vara social också. Jag kan sammanfatta det som att jag har haft saker att stå i. Nu är jag frisk, tränar på riktigt igen och har tävlingspremiär på söndag. Jag är riktigt tävlingssugen, så det kommer bli riktigt roligt! Skolarbetet är också avslutat med goda resultat och nu återstår bara studenten. Jag kommer ha hur mycket tid som helst att blogga på nu när jag praktiskt taget har sommarlov!, så vi kan hoppas mer frekventa inlägg framöver. Nu när jag både har tid och intressanta saker att skriva om (tävlingar).

/JS

Hemma

AllmäntPosted by Johan Sarwe Tue, May 01, 2012 13:09:34
Finns det någon bättre plats än hemma hos mamma att spendera en långhelg som man ändå inte kan träna på? Nej, det tror jag faktiskt inte. Att vara i Motala och se alla andra träna blir bara frustrerande i längden, så det känns bättre att bara ta det lugnt på hemmaplan och hoppas på att förkylningen ska gå över. Det blir bättre för varje dag, så det ska nog inte dröja allt för många dagar i Motala innan jag på tillbaka på bannan.

Under långhelgen har jag varit en ganska lugn pojke, men ändå fått lite saker gjort. Klädförrådet har utökats, både med vanliga- och träningskläder. Jag har umgåtts med mina föräldrar och även med gamla kompisar. Under helgen har jag insett att hela familjen nu har blivit cykelbiten. Till och med mamma har fått upp ögonen för det här med landsvägscykling. Hon beställde en introduktionkurs på racercykel av mig, och jag sa absolut inte nej. Hon skötte sig alldeles utmärkt, det kommer nog bli en cyklist av henne också...

I eftermiddag beger jag mig tillbaka till Motala och vardagen med skolan. Det är inte något jag ser fram emot, men jag kan trösta mig med att det inte är lång tid kvar till skolavslutningen och sommarlovet!

/JS

Next »