Blogg

Blogg

sprint-SM

TriathlonPosted by Johan Sarwe Tue, July 05, 2011 18:29:27
Sprint-SM gick under den så kallade SM-veckan i Halmstad och kommer troligtvis vara en av de roligaste tävlingarna den här säsongen. Tävlingen gick i centrala Halmstad och därav var det massor av åskådare. Bara en så sak gör ju en tävling grymt skoj. Tävlingen i sin helhet kändes väldigt proffsig. Pontonstart på simningen som gick i Nissan. Cyklingen gick på helt avstängda vägar runt centrum och det hela avslutades med löpning längs Nissans strand. Jag tror att svensk triathlon behöver fler arrangemang som detta så att fler får upp ögonen för sporten. När man lägger en tävling i centrum får man många nyfikna "icke triathleter" i publiken som kanske rent av provar på en tävling nån gång.


Nu till mitt lopp! Att det skulle vara så strömt som det var i Nissan trodde jag inte. Simningen gick på en varvbanan som avverkades två gånger. Starten gick mot strömen så det blev full fart från början. När man sen vände upp och simmade medströms var det inte lika slitsamt. Haken var bara att men skulle göra detta två gånger. Andra gången motströms kroknade jag lite, men lyckades ändå hålla ihop simningen bra. Efter en bra växling var jag snabbt på cykeln och inte allt för långt efter täten. Det var bara att sätta igång jakten. Jag och Karl-Johan Danielsson kom loss från vår grupp och genom bra samarbete tog vi snabbt in på täten. Tyvärr vurpade Karl-Johan vid andra varvningen av fyra, så då fick jag fortsätta själv. Efter ytterligare ett varvs jakt anslöt jag till tätgruppen. Cyklingen flöt på bra, nästan för bra. Den hårda cyklingen straffade sig på löpningen. De 5 kilometerna gick på vilja. Min starka löpning från Örserum var som bortblåst. Den kanske försvann på cykel-SM? Troligtvis var det bara en hård cykling som satte stopp. I mål var kom jag som åttonde man totalt och först bland juniorerna. JSM-guld nummer tre den här säsongen!

På torsdag åker jag till Holland för att köra en junioreuropacup i Holten. Jag ser verkligen fram emot tävlingen. Får jag slita lite mindre på cykeln kan det bli riktigt bra!


/Johan