Blogg

Blogg

Hard Work

TräningPosted by Johan Sarwe Sun, September 16, 2012 15:54:19
Just nu ligger fullt fokus på träningen inför säsongsavslutningen i Alanya, speciellt på löpningen. Det är just löpningen som allt som oftast är avgörande på internationella tävlingar med stora startfält. Löpningen var även det som jag inte tyckte stämde helt på senaste tävlingen. Förhoppningsvis ska det gå vägen med hård och smart träning.

I fredags var senaste passet då man verkligen fick bita ihop. För att förklara hela kalaset får vi börja redan under torsdagen då vi på Riksidrottsgymnasiet begav oss till Kvarn för att köra stridshinderbana. Repklättring och dylikt är inte min starka sida och lämnade en härlig träningsvärk som spår. Fredagen började med morgonsimning med ömma armar och helt utan känsla. På efter middagen var det dags för den härliga löpserien 3x2km +3x1km, som dessutom skulle genomföras på kuperat löpspår. Fast vi är inte riktigt där än. Först skulle en liten "uppvärmning" genomföras. Det började med korta men hårda intervaller på testcykeln i ungefär en timme. Med småtrötta ben cyklade jag mot löpspåret för att mötas av beskedet att vi skulle köra hoppstryka för att få benen ytterligare en aning mindre löpbenägna. För min del var det ett par riktigt trötta ben som gav sig in på 9km intervaller. Efter mycket slit hade jag tagit mig igenom serien och kände mig riktigt nöjd med genomförandet.

Igår var det vilodag och benen kändes som två stolpar. Idag känns de något bättre så nu är det slut på vilan och det är dags att bege sig ut på backintervaller.

/JS