Blogg

Blogg

YES!

TriathlonPosted by Johan Sarwe Sun, October 07, 2012 21:48:16
Säsongens sista tävling, säsongens bästa tävling! Det klingar väldigt fint i mina öron när jag hör det. Att gå in i viloperioden med ett riktigt bra lopp liggandes som det allra färskaste triathlonminnet känns underbart. Just nu ångrar jag inte en minut av träning som jag lagt ner, även om jag inte riktigt känns så under passen alla gånger. Att helt år av träning och slit kan ge så mycket glädje under en knapp timme är fantastiskt. Med det här loppet i huvudet kommer det garanterat att gå lättare under de riktigt tuffa och mörka passen i vinter. Så egentligen är det inte en timme som jag fick ut av ett års träning, jag fick ett vinterhalvår med mycket motivation. Det var precis det jag ville åt med det här loppet, och jag lyckades!

Nu till själva loppet! Simningen kändes helt okej, starten var felfri, inte så mycket slagsmål, men ändå halkade jag lite längre bak än jag hade tänkt mig. Så ut på cykeln var det bara att ta upp jakten på klungan framför. Efter två av tre varv var fältet samlat, precis som jag trodde på grund av den snabba banan. In till växlingen låg jag långt fram i klungan och likaså ut på löpningen. Jag hade som plan att inte ryckas med i allt för högt tempo första kilometern, utan hitta min egen rytm. Det gick helt enligt plan och efter ett halvt varv kände jag att jag verkligen kunde trycka på. Känslan av att orka gå hårdare än man trodde skulle vara möjligt och sedan hålla det är underbar. Det och alla glada tillrop från svenskar och norskar längs banan gjorde att jag surfade på en "glädjevåg" hela vägen till en 14e plats i mål. Mitt hittills bästa resultat i karriären och endast 47 sekunder efter segraren.

Jag vill tacka alla som hjälpt mig under den gångna säsongen! Ingen nämnd, ingen glömd. Men jag måste ändå framföra ett extra tack till mina fantastiska föräldrar och tränare Joachim Willén! Nu ska jag riktigt njuta av vilan som jag tycker att jag gjort mig välförtjänt av!

/Sarwe