Blogg

Blogg

Våren

AllmäntPosted by Johan Sarwe Mon, May 27, 2013 22:45:20
Nu är jag klar med allt i skolan och min gymnasietid börjar lida mot sitt slut. Det är med blandade känslor so jag kommer lämna Motala. Jag har haft de hittills bästa fyra åren i mitt liv här i Motala, men samtidigt är det dags att utforska något nytt. Även om flytten som det ser ut nu blir mer är cirka fyra mil (till Linköping) kommer den troligtvis medföra många välbehövliga förändringar. Nytt boende, ny skola, nya träningskompisar och ny träningsmiljö är bara några av dessa som kommer med att börja plugga på ny ort. Allt av detta har verkligen varit på topp under mina år i Motala, men att få en "nystart" är något som kommer lägligt för min del.

Nog om studenten och nya äventyr. Det kommer mer om detta senare, nu när jag inte har något skola att skylla på för att inte blogga... Nu ska jag berätta lite om vad som hänt sen sist.

Senaste blogginlägget handlade om läger på Fuerteventura. Jag har varit där ytterligare två gånger under våren. En gång med några elever från triathlongymnasiet och norska junior- och ungdomslandslaget. Ett riktigt roligt läger där jag knöt kontakter inför framtiden och genomförde massor av träning med hög kvalité. Detta lägret blev möjligt för min del med ett stipendium från Färs & Frosta Sparbanksstiftelse, tack så mycket! Andra gången var också med ett landslag, men denna gången det svenska. Även här blev många högkvalitativa pass och mycket trevligt sällskap.

Efter en vår med tre träningsläger och helt okej träning på hemmaplan var det i söndags dags för tävlingspremiär i Hallstahammar. Precis som det har varit de senaste tre åren. Alla år har bjudit på olika väder och vattentemperatur, och i år hamnade det i mitten. Cirka 20 grader i luften och 16 i vattnet var det en ganska behagligt att tävla ur ett väderperspektiv. Den inledande delen av tävlingen, simning och cykel gick bra. En något seg start på simningen vägdes upp av en stark andra halva av simningen. Upp ur vattnet blev det en fartfylld cykling där bra samarbete ledde till att jag gick av cykeln först av alla och i topp ut på löpningen. Nu var det inte riktigt lika roligt längre. Löpningen var tung och lite kraftlös. Trots detta höll jag ihop det ganska bra och slutade på en femteplats. Jag är nöjd med tävlingen med tanke på att det var säsongens första. Det finns saker att jobba på, vilket bådar gott inför resten av säsongen.

Så, det var en liten sammanfattning av det viktigaste under våren. Hoppas det roade någon!

/JS