Blogg

Blogg

Sammanfattning 2012

TriathlonPosted by Johan Sarwe Mon, December 31, 2012 13:05:29

Idag är sista dagen på året 2012. Vad passar då bättre än att att sammanfatta det gångna triathlonåret här på bloggen? Året som passerat har varit ett mycket roligt är, inte minst på triathlonbanorna runt om i Europa.


Det snart gångna året inleddes med en veckas träningsläger på Fuerteventura. Detta kände jag var välbehövligt för min motivation, så det kommer att ske även det kommande året. Efter lägret var jag tillbaka i Motala och fick många väldigt bra träningsveckor innan det var dags för försäsongens andra träningsläger. Denna gången var destinationen Spaniens fastland och staden Benicasím. Under två veckor i värmen genomförde jag mitt livs bästa träningsveckor. Jag var uppe bland molen och allt, verkligen allt, var på topp.

Man brukar säga att underbart är kort, och så var även fallet denna gång. Efter en vecka på hemplan blev jag sjuk och formen inför säsongspremiären äventyrades. Jag lyckades komma igång ok innan första tävlingen, men alla pusselbitar var inte på plats som under lägret. Det var frustrerande, men säsongen inleddes på bästa sätt, med en förstaplats.


Säsongen var nu igång och med den korta svenska sommaren var det nu tävlingar var och varannan helg. Överlag är jag nöjd med mina lopp. Självklart finns det de som känts extra bra och de som varit lite sämre. Som jag skrev tidigare blir det många tävlingar på en säsong, så jag tänker bara berätta om guldkornen.


Under 2012 lyckades jag försvara båda mina JSM-guld i triathlon (sprint-&olympisk distans) från 2011. Jag behöll även titeln i Svenska juniorcupen efter att gå obesegrad (av svenskar) genom hela serien av tävlingar. Alltså har jag inget att klaga på gällande de svenska triathlontävlingarna.


De internationella tävlingarna var tre till antalet under säsongen. JNM där jag placerade mig som femte man och två europacuper med placeringarna 14 resp. 35. Det andra resultatet (35a) kom i Spanien under en väldigt jämn tävling. Jag var knappt två minuter efter segraren och hamnade ändå på 35e plats efter en löpning som inte var 100%. Men detta skulle det bli ändring på under kommande tävling. Det första resultatet (14e) kom på säsongens sista och helt klart bästa tävling. Tävlingen ägde rum i Turkiet och närmare bestämt Alanya. De flesta associerar nog den orten med party och charter, men man kan faktiskt tävla i triathlon där också. Att arrangera triathlontävling var något som Alanya också var väldigt bra på. Det var fantastiskt hur man lyftes fram av alla svenskar (&norrmän) runt om i stan. Detta bland annat gav säsongen snabbaste 5km-löpning. Tiden landade på under 16.30 och detta på en kuperad banan.


Säsongen 2012 blev sammanfattningsvis en riktig hit! Detta hade jag räknat med redan innan efter alla riktigt bra pass jag genomfört under träningssäsongen inför sommaren. Det är skönt att få ett kvitto på att allt slit man lägger ner verkligen ger något i slutändan. Det är många pass man undrar varför man håller på med konditionsindrott, men när man uppfyllt sina mål ångrar man inte en enda minut man lagt ner på träningen. Jag tar med mig detta och fortsätter att träna på för att 2013 ska bli året som överträffar 2012!


Gott nytt år!


/Johan Sarwe


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.