Blogg

Blogg

Fuerteventura

TräningPosted by Johan Sarwe Sat, January 12, 2013 23:34:36

Nu är ett fantastiskt träningsläger på Fuerteventura snart till ända. I morgon går planet tillbaka till kalla Sverige. En vecka i en så här härlig miljö går alldeles för snabbt, det känns som jag kom hit igår.


Under veckan har jag hunnit med flera riktigt bra pass men även ett litet missöde. Jag har fått många mil i benen på cykeln, något som inte är lika lätt och framförallt inte lika bekvämt på hemmaplan. I bassängen har jag fått till bra simpass med bra sällskap. Sällskap har jag hemma också, men inte långbana (50m) och en naturlig ljuskälla som dessutom ger en fin bränna. Löpningen har gått bättre allt eftersom veckan gått, och när allt var på topp vände det totalt. I slutet av det löppass där jag hade den bästa känslan jag haft sen vilan i höstas lyckades jag trampa snett på en sten och självklart stukade jag foten. Jag har stukat fötter förut, men det var första gången på högerfoten. De senaste dagarna har jag haft foten paketerad och även kylt med is titt som tätt. Med en snabb behandling av den svullna foten kan jag redan nu, ett par dagar efter gå på den utan problem. När svullnaden har lagt sig och jag fått på ett stabiliserande skydd (något jag har sen tidigare stukningar) är jag tillbaka ute och springer. Dock på betydligt nordligare breddgrader med en mindre gynnsamt klimat, men det härdar...


Lägret kan sammanfattas som mycket bra, men med ett snöpligt slut på den uppåtgående löpformen. Så i morgon lämnar jag ön nöjd och med tillbakalängtan. Faktum är att jag är tillbaka om sex veckor igen. Då blir det två nya veckor i värmen, det blir grymt!


/JS


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.